Om kören

thumb_IMG_9414_1024Göteborgs Vokalensemble grundades 1983 av Jerker Leijon. Kören består idag av ett 20 tal sångare. Sedan 1998 är Katarina Solén Hiller körens dirigent. Vi repeterar varje vecka och inleder terminerna med en körhelg med sång, förkovran och god mat i en skön blandning! Kören konserterar i Göteborg med omnejd och gör regelbundet turnéresor i Sverige och utomlands. Vi rör oss i många musikaliska landskap med grunden i klassisk a cappellakörmusik. En kör i ständig utveckling där det musikaliska arbetet kännetecknas av att man har roligt tillsammans.

Att sjunga är en del av livet. Man gnolar, trallar och nynnar och vill man uppleva lite mer av sin sång är det härligt att kunna göra det i en kör. Att höra sin röst tillsammans med andras, samtidigt, är en alldeles särskild upplevelse. Efter ett tag hör man samklanger som är helt nya för örat. Så småningom vill man bli bättre, höja ribban, sjunga mer liksom… Där är vi!

Vi vill sjunga mer än bara toner. Vi vill gestalta orden, texten och måla med klangen. En utmaning som ständigt förändras.

Annons